Орест Сарматський

Названо найкращі продукти для позбавлення від похмілля (Агроновини)

0701 (Copy)

Найпростіший спосіб вилікувати похмілля – це, звичайно, остерігатися його спочатку. 

Декілька запобіжних заходів перед тим, як сісти за святковий стіл, можуть врятувати вас від сумного ранкового стану і поліпшити ваше самопочуття, пише agronews.ua.

Почніть з того, що випийте кілька склянок води, щоб добре зволожити ваше тіло. Їжте їжу, багату білком (жменя волоських горіхів, шматок тунця або лосося – відмінний вибір). І не забудьте прийняти полівітаміни та риб’ячий жир (і вітамін Е для балансу). Діставшись до вечірки, не забудьте між склянками алкоголю випити склянку води. Це не тільки збереже водний баланс, але й запобігає необґрунтованому вживанню більшої кількості напоїв, ніж необхідно.

Але що, якщо запобіжні заходи не спрацюють? 

Яйця. Багаті на цистеїн, вони можуть стати вашим новим найкращим другом, допомагаючи вимивати токсини, заспокоювати нудоту 

і швидко покращувати ваше самопочуття.

Їжте щось солоне. Порція квашеної капусти не тільки допоможе відновити рівень натрію в організмі, а й вилікує шлунок. 

Через зміну клімату в Україні набуває популярності вирощування озимого гороху

Озимий горох встигає розвинутись ще до настання літньої посухи, яка останні роки спостерігається на ланах України, тому все більше набуває популярності. 

Він здатен удосконалити сівозміну та за вдалого підходу дати непоганий прибуток. 

- Про цінність гороху як високобілкової ярої сільськогосподарської культури, а також універсального попередника, що рано звільняє поле та накопичує азот у грунті — аграріям відомо давно. Проте в останні роки все більшої популярності набуває вирощування гороху озимого, — кажуть експерти Держпродспоживслужби.

0702 (Copy)
0702 (Copy)

За останні 5 років товаровиробники на ряду з озимими зерновими культурами та ріпаком почали висівати також і цю культуру. Багато науковців вбачають у ньому нову перспективну рослину, яка за вдалого підходу може конкурувати із традиційними озимими.

Пізні строки сівби для гороху озимого є більш сприятливими, оскільки він добре реагує на скорочення тривалості світового дня та інтенсивно розвивається за умов понижених температур, — підкреслюють у Держпродспоживслужбі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео