Одинадцять школярів з Тернопільщини перемогли у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді
Дзундза Марія, Винник Вадим, Демчук Анастасія, Смосюк Марта, Хоміцька Христина, Петрова Вероніка, Музика Віталій, Кравець Ігор, Демчук Аліна, Кравчук Софія, Савіцька Юліанна вибороли перемогу у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді «Український борщ - національний бренд кулінарної культури».
Переможців визначено у номінаціях: «Кращий респондент», «Борщ надихає...», «Борщ у родинному колі», «Ведучі кулінарного ток-шоу», повідомляє Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій.
- Найкращий борщ той, що згуртував навколо себе всю родину. Завдяки конкурсу учні не тільки дізналися цікаву етнографічну інформацію, а й навчилися разом із старшими родичами готувати борщ, чим забезпечили спадкоємність української кулінарної традиції, бо передадуть засвоєні рецепти своїм дітям, - йдеться в повідомленні.
Конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури» проводиться з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.
Організовують конкурс з ініціативи Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Національної спілки краєзнавців України, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного музею історії України. Фото з допису