Анастасія Кисіль

Одинадцять школярів з Тернопільщини перемогли у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді

IMG_1484

Дзундза Марія, Винник Вадим, Демчук Анастасія, Смосюк Марта, Хоміцька Христина, Петрова Вероніка, Музика Віталій, Кравець Ігор, Демчук Аліна, Кравчук Софія, Савіцька Юліанна вибороли перемогу у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді «Український борщ - національний бренд кулінарної культури».

IMG_1488
IMG_1488

Переможців визначено у номінаціях: «Кращий респондент», «Борщ надихає...», «Борщ у родинному колі», «Ведучі кулінарного ток-шоу», повідомляє Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій.

- Найкращий борщ той, що згуртував навколо себе всю родину. Завдяки конкурсу учні не тільки дізналися цікаву етнографічну інформацію, а й навчилися разом із старшими родичами готувати борщ, чим забезпечили спадкоємність української кулінарної традиції, бо передадуть засвоєні рецепти своїм дітям, - йдеться в повідомленні.

IMG_1487
IMG_1487

IMG_1486
IMG_1486

IMG_1485
IMG_1485

Конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури» проводиться з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.

Організовують конкурс з ініціативи Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Національної спілки краєзнавців України, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного музею історії України. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео