Оксана Бучко

Органи влади на Тернопільщині судяться між собою

gavel and austrian. flag

Справу щодо заборгованості управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації розглядають у тернопільському суді. Позивачем виступає Міністерство соціальної політики України. Мова йде про суму 48082,41 грн.

Причиною подачі позову є поїздка дітей з Тернопільщини в «Молоду гвардію».

- У держаудиті служби кажуть, що ми безпідставно направили дітей на оздоровлення, - пояснює начальник управління Ігор Чорний. - Але ми це зробили без порушення законодавства. Їхали діти, які перебували на диспансерному обліку, дитина з багатодітної сім’ї і талановиті діти. Це були 2015-2016 роки. Та нам приписують порушення по багатодітній сім’ї через те, що дитина не надала посвідчення багатодітних. Хоча була довідка з сільради про те, що вона з багатодітної родини. Просто у 2015 році, через брак коштів, держава таких посвідчень не друкувала. По диспансерному обліку нас звинувачують, що довідка про даний облік не тої форми. Хоча в нас були наявні довідки інших форм, де вказувалось, що діти перебувають на даному обліку і який діагноз у них з печатками лікарів і поліклінік. Таку форму діти брали з собою в «Молоду гвардію». А два оригінали однієї довідки лікарі не видають, тому ми написали на іншій формі. Також нам кажуть, що талановиті діти не мали грамот відповідного рівня. Але постає питання, якщо діти не мали грамоти відповідного рівня, то для чого міністерство своїм наказом вказало направити саме цих дітей, а не інших.

З подібною ситуацією бореться управління і в інших областях. За словами Ігоря Чорного, у Чернівцях недавно управління виграло такий суд.

Наше управління захищає адвокат Ростислав Небельський. Наступне судове засідання у справі відбудеться 27 лютого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео