Особисті дані призовників з Тернопільщини використовуватимуть без їх згоди

ЗСУ

 

Відомості про військовозобов’язаних незалежно від місця їх проживання або перебування підлягають внесенню до Реєстру. Закон про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних вступає в силу і набуде чинності вже 20 квітня.

Закон опублікували сьогодні у офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».

Власником реєстру є Міністерство оборони, а розпорядником - Генеральний штаб Збройних сил.

До реєстру вносяться й зберігаються персональні і службові дані військовозобов'язаних, згоду на обробку яких для цілей реєстру не потрібно. Так, розпорядник Реєстру має доступ до всієї бази даних Реєстру та використовує її для обліку і комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту. Щоправда, призовник отримуватиме інформацію про своє включення (невключення) до Реєстру та відомості про себе, внесені до Реєстру.

Для формування бази даних Реєстру Центральна виборча комісія одноразово подає власнику Реєстру відомості, передбачені статтею 7 цього Закону, стосовно усіх громадян України віком від 18 до 60 років.

А відомості про тих громадян, які не є військовозобов’язаними (призовниками), знищуються суб’єктами Реєстру відповідно до Порядку ведення Реєстру, затвердженому володільцем Реєстру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео