Орест Сарматський

Пан Марек на Тернопільщині розповів, як не допустити трагедії

IMG_3150 (Copy)

Ще дві громади за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» покращать роботу добровільних пожежних команд.

Про це «Терену» повідомив експерт Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Сергій Волохатий.

– На Тернопільщині з робочим візитом побував координатор проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України», Марек Ковальські. Разом з керівницею Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Наталією Онищук та представниками Головного управління ДСНС України в Тернопільській області вони відвідали Байковецьку та Мельнице-Подільську ОТГ. Саме ці дві громади стали учасниками проєкту від «U-LEAD з Європою», – проінформував Сергій Волохатий.

заставка1 (Copy)
заставка1 (Copy)

– Проєкт «Створення ефективної системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах» реалізується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Основною його метою є забезпечення належного рівня безпеки для громадян та навколишнього середовища в об’єднаних територіальних громадах», – розповіла Наталя Онищук.  

За словами Марека Ковальскі, у випадку надзвичайної ситуації допомога повинна надаватися оперативною. 

– Розвиток мережі добровільних дружин єдиний шлях до підвищення безпеки жителів сіл та містечок. У Польщі добровільна команда рятувальників складається мінімум з  12 осіб, – додав він.

Також громади отримають допомогу в налагодженні роботи добровільних пожежних команд, пройдуть тривале навчання та матимуть можливість ознайомитися з роботою добровільних пожежних команд в Республіці Польща.

Зазначимо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Сергій Волохатий

Вибір читачів за тиждень

Відео