Під час виборчого процесу за телебаченням та радіо області слідкуватиме спеціальна група

1

Перед виборами президента в Україні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення створила робочу групу для того, аби здійснювати нагляд за дотриманням у телерадіопросторі виборчого законодавства.

Ухвалили це рішення ще 20 грудня, а вже 27 грудня робоча група провела перше засідання. Надалі вони здійснюватимуть аналіз інформації, яка поширюється електронними ЗМІ і пов'язана із виборчою компанією, аби публікації таких матеріалів здійснювалися відповідно до законодавства країни.

Одним із головних інструментів буде цілодобовий моніторинг та аналіз програм, які виходитимуть під час передвиборчої компанії. Аналізу піддаватимуть матеріали у загальнонаціональних, супутникових телеканалів, так і у регіональних та місцевих ЗМІ. Крім того, робоча група буде приймати і розглядати звернення від фізичних та юридичних осіб, які будуть пов’язані із діяльністю телерадіоорганізацій у період виборчої кампанії.

Проте, повноваження Нацради є обмеженими: вони не можуть застосовувати санкції за порушення, які виявили. Тому, як результат діяльності робоча група підготує звіт, в якому зазначить інформацію про виявленні порушення та пропозиції щодо вдосконалення виборчого законодавства, пише «Детектор Медіа».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео