Олена Чепіль

«Підозри будуть і не одній особі»: як розслідують справу пацієнтів, які вратили зір після ін'єкції у лікарні на Тернопільщині 

Що нового у резонансній справі, розповів очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко

Масштабні експертизи проводять у Харкові у справі пацієнтів, які втратили зір після введення ін'єкції у лікарні на Тернопільщині. Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Ми чекаємо результатів цієї експертизи, бо справа перспективна та резонансна. Згодом буде прийняте законне рішення і я б хотів, щоб це рішення оприлюднили якнайшвидше, - зазначив він.

Сергій Зюбаненко наразі не називає підозрюваних, оскільки очікує результатів експертизи, в якій буде фахово зазначено, що та чиї дії призвели до втрати зору у людей. І додає, що проблема була в препараті, який ввели потерпілим для покращення зору.

Поки ми не отримаємо результати експертизи, я не можу говорити про підозрюваних. Але запевняю, що підозри будуть і не одній особі, - каже очільник поліції області. 

Нагадаємо, в лютому цього року на різке погіршення зору поскаржилися понад двадцять пацієнтів. Усі вони проходили лікування в офтальмологічному відділенні Чортківської райлікарні.

Історія з масовою втратою зору пацієнтами лікарні на Тернопільщині має усі шанси стати найбільш масштабним випадком медичної недбалості в Україні. Тернопільська поліція почала розслідування справи за статтею 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медиками чи фармацевтами).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео