Попрощаються із заслуженим юристом та відомим у Тернополі викладачем (фото)

87457E97-BFC0-4728-A246-3D183469DB5A

Учора, 11 липня, у засвіти відійшов заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент Гладун Зіновій Степанович. Його запам’ятають не лише як мудрого керівника, професіонала, а й як просто хорошу людину.

Понад 10 років Зіновій Гладун присвятив викладацькій роботі в одному з Тернопільських вишів. До цього працював у Львові. Автор понад 300 наукових праць, з яких: 7 монографій (3 індивідуальні та 4 колективні), розробник понад 30 законопроектів, серед основних: Основи законодавства України про охорону здоров'я, Про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ та інші.

З 1998 року до травня 2003 року Зіновій Степанович очолював юридичний інститут Тернопільської академії народного господарства. З 2003 року до 2010 року був завідувачем кафедри конституційного, адміністративного і міжнародного права юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету. Гладун Зіновій Степанович уособлював цілу епоху української науки та країни в цілому. Завдяки притаманному йому оптимізму та багаторічній невтомній праці наукова спільнота України може пишатися досягненнями своїх представників, – повідомляють на юридичному факультеті ЗУНУ.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео