Віра Олександрович

Про що Іван Іскерський домовився із головним податківцем Тернопільщини

111

Начальник Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області Іван Пунько та голова ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» (ВГО АППУ) в області Іван Іскерський окреслили коло своєї співпраці сьогодні, 13 серпня.

Окрім того, фахівці визначили напрями роботи, підписавши Меморандум про партнерство і співробітництво між цими двома представництвами на Тернопільщині. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління ДПС в області.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«303126»]

Відповідно до підписаного Меморандуму, відомства докладатимуть усіх зусиль для забезпечення захисту законних прав та інтересів платників податків, поліпшення підприємницького клімату на теренах краю, розвитку партнерських відносин між владою і бізнесом, а також - підвищення соціальної відповідальності платників.

- Цей документ також передбачає взаємне представництво у консультативно-дорадчих ГУ ДПС в області та керівних органах Територіального відділені ВГО АППУ, обмін інформацією, - пояснили у податковій.

Йшлося також про співпрацю у напрямі подолання корупції і забезпечення якісного виконання своїх функцій податковими органами, масово-роз’яснювальну та консультативну роботу тощо.

- На Тернопіллі налагоджена тісна і тривала співпраця між податковою службою та представництвом Асоціації платників, - стверджує Іван Пунько. - Адже ми спільно працюємо над покращенням інвестиційного клімату та створенням сприятливих умов для ведення бізнесу. Бо, коли підприємництво розвивається і процвітає – економіка краю стабілізується та підвищується, зростають доходи населення, а бюджети наповнюються фінансами.

Він принагідно поділився міркуваннями, що у період удосконалення податкового законодавства, розвитку діючих і запровадження нових електронних сервісів податкової служби дуже важливо чути позицію бізнесу.

- Вважаю, що представники асоціації платників Тернопільщини стануть незаангажованими експертами й об’єктивними аналітиками та висловлюватимуть своє бачення апробації податкових новацій, формулюватимуть свої пропозиції, що сприятиме їх наступним важливим корективам, – додає пан Пунько.

На завершення очільник податкового відомства Тернопільщини поінформував присутніх про запровадження із серпня програмного РРО та можливості використовувати безкоштовне програмне забезпечення для його застосування, нагадав про нагоду списати борг з єдиного внеску для «сплячих» підприємців, інші податкові нововведення.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео