Віра Олександрович

Проблему Бучача довелося вирішувати у Тернополі (фото)

Бучацькій обласній комунальній центральній районній аптеці №16 дозволили укласти договір оренди. Таке рішення ухвалили на сесії обласної ради 17 липня.

Насправді - іншого виходу у депутатів не було. Адже проблема у районному центрі виникла не на порожньому місці. Врешті це могло обернутися бідою, бо місцевий «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міг припинити свою роботу, а отже – без лікарської допомоги залишилося б чимало людей.

Отже, розглянувши повторне клопотання Бучацької районної ради щодо співпраці з місцевим комунальним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» в обласній раді погодилися дати дозвіл на укладення договору оренди. При цьому депутати, звісно ж, врахували погодження Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання. Пояснювати, чому виникла проблема, яка вимагала негайного вирішення, довелося голові обласної ради Віктору Овчаруку.

Овчарук11
Овчарук11

- Ми на минулій сесії прийняли рішення віддати в оренду приміщення для роботи «Центру первинної медико-санітарної допомоги» у Бучачі і підписання договору з нашим аптечним об’єднанням, - нагадує очільник. – Але! Бучацька міська рада подала в суд, бо вважає, що частина приміщення є їхньою власністю. 

Варто зауважити, що Бучацька обласна комунальна центральна районна аптека №16 уклала договір з комунальним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бучацької районної ради» терміном на 20 років. Умовою при цьому було надання Бучацькою районною радою допомоги у приведенні приміщення вказаної аптеки до ліцензійних умов.

- Так, йдуть судові процеси, але роботу сімейної медицини ми не можемо зупинити, - говорить Віктор Овчарук. - Тому є пропозиція окремій юридичній особі - аптеці у Бучачі -  укласти угоду з «Центром первинної медико-санітарної допомоги», і дати можливість лікарям працювати. Тому треба ухвалити це рішення «за основу» та «в цілому». Ставлю на голосування!

Депутати дослухалися і дали відразу 47 голосів «за». Нагадаю, йшлося про оренду нежитлового приміщення, загальною площею понад 202 квадратних метри за адресою: вулиця Галицька, 47 у Бучачі.

Депутати
Депутати

До речі, під час сесії обласної ради також йшлося про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео