Орест Сарматський

Простодушна жінка з Тернопільщини не дочекалася омріяного трактора та ще й втратила 160 тисяч гривень

134489058_3547969388658131_3470708042402019140_n (Copy)

У шахрайську схему потрапила мешканка Чортківського району. Вона втратила чималі кошти, довірившись невідомому покупцеві.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

- Родина потерпілої хотіла придбати трактор для господарських робіт. Жінка вирішила знайти кращі пропозиції в мережі Інтернет, мовляв, там дешевше. Натрапила на оголошення про продаж сільськогосподарської техніки зі знижками та зателефонувала продавцю. Невідомий запевнив, що техніка у нього відмінна, але необхідно перевести на банківський рахунок завдаток за товар. Запевнив, що вже впродовж доби він оформить доставку транспорту, після чого, можна оплатити решту, - йдеться у повідомленні.

Майже 160 тисяч гривень жертва афери перевела через термінал на невідомий рахунок. Однак минув день, а трактор так і не отримав нового власника. Ще протягом декількох днів шахрай дурив обіцянками, що товар вже невдовзі відправиться на Тернопільщину, а тоді його мобільний телефон зник з мережі. Потерпіла звернулася з заявою до поліції. За фактом злочину слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вкотре закликають мешканців області не здійснювати покупок на сумнівних сайтах, а також перераховувати кошти за товар тільки після його отримання.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео