Ростислав Фук

Пункти перетину кордону з Україною оголосять «критично важливою інфраструктурою» Польщі (відео)

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що пункти перетину кордону з Україною вважатимуться «критично важливою інфраструктурою», щоб гарантувати проходження допомоги. Про це пише Радіо Свобода.

Щоб забезпечити 100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога досягнуть української сторони без будь-яких затримок, ми включимо пункти перетину кордону з Україною... до переліку об’єктів критичної інфраструктури, – заявив Туск після того, як протести польських водіїв вантажівок та фермерів спричинили черги на українському кордоні.

За його словами, це питання найближчих кількох годин.

При цьому Туск сказав, що Варшава не може допустити, щоб на польсько-українському кордоні діяли «ті, хто відкрито і безсоромно підтримує Путіна, служить російській пропаганді і дискредитує польську державу, дискредитує поляків, а також дискредитує протестувальників, скориставшись протестами фермерів».

Також польський прем’єр повідомив, що уряди Польщі та України проведуть зустріч у Варшаві 28 березня.

Нагадаємо, 21 лютого через блокування кордону з Польщею вільного руху не було на жодному пункті пропуску.

А  20 лютого протестувальники знову перекрили кордон та висипали українське зерно з вантажного вагона.

Наслідки блокування кордонів польськими фермерами можуть мати і негативні наслідки для української посівної кампанії. Нардеп з Тернопільщини, секретар аграрного комітету Верховної ради Іван Чайківський переконаний, що за таким варварством стоїть рука кремля. Бо люди, які працюють з хлібом, для яких земля є святою, таке робити не можуть.

Детальніше - на відео.

 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео