Віра Олександрович

Результати 80-ти перевірок на Тернопільщині - вражають

перевірки

Понад 3 тисячі осіб працевлаштували на Тернопільщині лише у грудні 2019 р. До того ж, чимало коштів завдяки цьому потрапило у бюджети різних рівнів.

Це стало можливим, завдяки роз’яснювальній роботі, впевнені у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж усього 2019-го фахівці Головного управління ДПС в області приділяли окрему увагу легальному працевлаштуванню найманої праці на теренах нашого краю, виплаті заробітної плати працівникам у належному і повному обсязі, а також - перерахунку відповідних податків до бюджетів, - кажуть у податковій. - Серед засобів впливу – роз’яснювальна, контрольно-перевірочна робота, спільні заходи із працівниками органів місцевого самоврядування.

Так, за результатами проведеної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати і податкових платежів, працівникам виплатили 21,8 млн грн боргів із зарплати. До бюджетів ці суб’єкти господарювання перерахували 7,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 5,5 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

- Спільно із органами місцевої влади з питань контролю за додержанням законодавства про оплату праці наші співробітники провели роз’яснювальну роботу із керівниками 1233 підприємств, - звітують податківці. - Відтак 1173 (95%) із них підвищили рівень виплати зарплати. Додаткові надходження до бюджетів склали 19,9 млн грн, із яких 9 млн грн ПДФО та 10,9 млн грн ЄСВ.

До слова, торік податківці провели 80 перевірок щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок).

- При цьому перевірили діяльність 54 суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 26 приватних підприємців, - уточнюють у податковій. - Порушникам донарахували 23,9 млн грн податків і зборів (штрафних санкцій і пені), з яких 9,6 млн грн ПДФО, 3,1 млн грн ЄСВ і мільйон - військового збору.

Завдяки активізації такої роботи лише у грудні додатково оформили трудові відносини із 3022 найманими працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео