Що чекає тернополян на вихідних?

Травень дивує не лише дощовою погодою, а й драйвовими вихідними. Пора виходити за рамки домашнього комфорту та зануритись з головою у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

11 травня

Піккардійська Терція

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Травневий концерт «Піккардійської Терції» з новою концертною програмою «Весняні етюди» у Тернополі.На глядачів чекає музичний вечір, сповнений світла, добра, весни, любові! Саме це у своїх піснях несуть піккардійці! Квитки можна придбати в касі Драмтеатру та за нижчевказаним посиланням.

КМБ 2019. Другий півфінал

Коли: 19:30

Де: Арт-бар «Коза»

Erection_band - Київ Slice & Dice - МиколаївГлава 94 - Львів   Вхід вільний.

Вечір настільних ігор

Коли: 18:00

Де: SMMS-studio

6 годин неймовірних емоцій, які ви можете отримати з друзями, родиною або коханою людиною, граючи в настільні ігри! Ви в нас не побачите монополію, дженгу, уно - тому що в нас унікальні ігри, яких ви навіть не уявляли! Стратегії, ігри для компаній, кооперативні, економічні, на ловкість, сімейні та інші.В суботу будемо грати в такі ігри:-Кіклади-Above and Below-7 чудес-Шериф Нотінгема-Білет на поїзд-Кодові імена-Замки шаленого короля Людвіга-Санторініта інші... Ціна за тонну емоцій (6годин) - 50 грн.

Фестиваль «Тернопільська Брама»

Де: Площа Театральна

Фестиваль локальної їжі «Тернопільська Брама» запрошує тернополян та гостей міста цікаво та смачно провести час цими вихідними з 9 до 12 травня. Протягом кількох днів на Театральній площі нашого обласного центру виступатимуть музичні виконавці, відбуватимуться конкурси, танцювальні шоу та встановлення рекордів. Цьогоріч організатори мають намір встановити два рекорди: приготували аж тисячу літрів бограчу та виготовити найбільший гостинний стіл із суцільного дерева. Вхід вільний. Програма: Субота – 11.05–16:00 – встановлення рекорду – найбільший гостинний український стіл з суцільного дерева–17:30 – встановлення рекорду – 1000 літрів бограчу з безкоштовним частуванням –17:00 – DJ Tallin–19:00 – гурт «Gipsy Frayer»–19:45 – конкурси–20:00 – гурт «Perfect boys»–21:00 – гурт «Мотор’ролла»–22:00 – 23:00 – DJ Tallin***Неділя – 12.05–14:00 – 17:00 – Соловейко–17:00 – Танцювальне шоу «DANCE JAM» від STAR DANCE & DANCE MAFIA–19:00 – гурт «Фіра»–20:00 – гурт «Mama mia»–20:45 – конкурс «Пивні війни»–21:00 – гурт «Фа-мажор»–22:00 – 23:00 – українська вечірка.

Фестиваль з риболовлі серед дітей

Коли: 08:00

Де: Гребний канал

Дитячий Фестиваль рибальства. Проводиться Тернопільська Обласна Федерація Риболовного Спорту - ТОФРС задля популяризації риболовного спорту серед дітей. Збір та реєстрація проходитиме на веслувальному каналі Тернопільського ставу 11.05.2019р 8:00, змагання почнуться о 9:00. Правила прості: для участі запрошуються діти дошкільного-шкільного віку разом зі своїми батьками або іншими родичами, на одну родину дозволяється вилов риби однією вудкою з одним гачком (поплавок, фідер, донка на вибір) дозволяється допомога батьків (родичів) у насаджуванні наживки та закиданні вудки, в залік іде риба виважена дитиною. Час змагань – 3 години, зараховується вся впіймана риба. Наживки, прикормки та запасні гачки беремо з собою. Обов'язкова наявність садка для зберігання риби живою. Фестиваль відбудеться згідно правил спортивного та любительського рибальства.   Необхідна попередня реєстрація за вказаним номером телефону.

Виставка періодичних видань «Ніколи знову»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Днів пам'яті та примирення, присвячених пам’яті жертв Другої світової війни.

Книжково-ілюстративна виставка «Героїчна Україна: від минулого до сучасності»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

Перегляд літератури «Вишиванка — поема життя, закодована вічність в узорах»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до Дня вишиванки. Всесвітній день вишванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Kizomba - Urban Kiz. Новий набір

Коли: 20:00

Де: Студія танцю «Social Dance Club»

Гаряча пропозиція весни! Новий набір: Kizomba - Urban Kizz - все з нуля. Нарешті ти будеш знати, що робити на танцполі коли на вечірці грає кізомба. Навчись танцювати, навчись відчувати один одного в парі.   Щовівторка та щочетверга 20:00-21:00.Вартість - по абонементу.

Майстер-класи «Прутик з настилом через чисницю», «Кольорова мережка»

Коли: 11:00

Де: Свято-Троїцький духовний центр на честь Данила Галицького

Пропоную до вашої уваги два майстер-класи: 1. мережка «Прутик з настилом через чисницю»2. двоколірна мережка. Перше заняття триватиме дві з половиною години. Друге, після півгодинної перерви, триватиме дві години. Якщо ви вже відвідували мої майстер класи і вмієте вишивати прутик з настилом через чисницю, то можна прийти відразу на друге заняття. Також хочу застерегти, що, якщо ви не вмієте вишивати прутик з настилом через чисницю, а прийдете тільки на другий майстер-клас, я не зможу навчити вас вишивати кольорову мережку. З собою прошу мати:1. маленькі ножиці;2. якщо ви використовуєте - п'яльця;3. хороший настрій та натхнення. Всі матеріали для мк я надам.

Відкритий 5km забіг Ternopil runday!

Коли: 08:30

Де: площа на набережній перед Центральним причалом

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км!

Спецкурс для тінейджера

Коли: 12:00

Де: Набережна Тернопільського Ставу

Спецкурс для тінейджера - це стати кращим ніж вранці, ніж вчора. Спецкурс для тінейджера - це 6 тижнів роботи над собою, своїм тілом та звичками.

 

12 травня

Фестиваль «Тернопільська Брама»

Де: Площа Театральна

Фестиваль локальної їжі «Тернопільська Брама» запрошує тернополян та гостей міста цікаво та смачно провести час цими вихідними з 9 до 12 травня. Протягом кількох днів на Театральній площі нашого обласного центру виступатимуть музичні виконавці, відбуватимуться конкурси, танцювальні шоу та встановлення рекордів. Цьогоріч організатори мають намір встановити два рекорди: приготували аж тисячу літрів бограчу та виготовити найбільший гостинний стіл із суцільного дерева. Вхід вільний. Програма: Неділя – 12.05–14:00 – 17:00 – Соловейко–17:00 – Танцювальне шоу «DANCE JAM» від STAR DANCE & DANCE MAFIA–19:00 – гурт «Фіра»–20:00 – гурт «Mama mia»–20:45 – конкурс «Пивні війни»–21:00 – гурт «Фа-мажор»–22:00 – 23:00 – українська вечірка.

Вистава «Суто сімейна справа»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Напередодні важливої конференції в центральній лондонській клініці вирує плутанина і суєта. А тут ще делікатна ситуація, в яку потрапив лікар Девід Мортімер. Гріхи молодості не пройшли даремно, і ось з’являється дорослий син, який намагається познайомитися з татусем. Щоб зберегти шлюб, службове становище, кар’єру герой мусить безперервно викручуватися. Каскад несподіванок, сюрпризи з переодяганнями, ошелешені колеги, дружина й коханка, переплутані батьки, загалом — суто сімейна справа… Квитки можна придбати у касі театру та за нижчевказаним посиланням.

Вистава «Василина»

Де:  Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. «Василина» – це казка про мамине благословення, історія, яка не залишить байдужим нікого, а дорослі будуть не менш вражені, аніж діти.   Квитки можна придбати у касі театру.

Mарк Токар Tріо

Коли: 21:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Марк Токар — джазовий контрабасист світового рівня, ключова фігура української імпровізаційної сцени, учасник численних міжнародних проектів, перший український музикант, що грав на престижному Chicago Jazz Festival. У складі його тріо — представники молодого покоління джазових музикантів: саксофоніст Микола Лебедь та барабанщик Олексій Артемов (NYC). «Музика нашого тріо — це сміливе поєднання української традиції з сучасною імпровізацією, — говорить Марк Токар. — Тому наше звучання веде слухача від глибинної української етніки крізь рокові і джазові рифи до сучасних імпровізаційних форм, які , в свою чергу, переходять від медитаційних настроїв до бурхливих, вибухових, навіть, шквальних кульмінацій». Тому назва цього українського туру, який охоплює сім міст (Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Харків, Чернівці та Житомир) – “Медитація за шкалою Ріхтера”.   Бронювання столиків за нижчевказаним номером телефону.

Жіночий фестиваль «Best Mama fest»

Коли: 10:00

Де: Best Mama Club

Книжкова виставка «Творець людської комедії»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака (1799—1850).   Оноре де Бальзак — французький романіст і драматург. Серія романів «Людська комедія», яка зображає панораму післянаполеонової Франції, вважається його головним твором.Завдяки його завзятим спостереженням за деталями та за невикривлене висвітлення суспільства Бальзака вважають одним із засновників реалізму в європейській літературі. Він відомий за створення багатогранних персонажів, найменші з яких усе одно є складними, морально неоднозначними та цілковито людяними. Неживі об'єкти в його творах теж наділені характером, наприклад, часто описуваний ним Париж набуває людських властивостей. Його творами надихалися як багато відомих письменників, як-от Еміль Золя, Чарльз Діккенс, Гюстав Флобер, Джек Керуак, Куросава Акіра та Генрі Джеймс, так і філософів, як-от Фрідріх Енгельс. Багато творів Бальзака екранізували, і вони продовжують надихати нових письменників.

Книжкова виставка «Знавець душі народної»

Де:  Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 170-річчя від дня народження Панаса Мирного, українського прозаїка та драматурга.

Книжкова виставка «Топ 20 книжок європейської художньої літератури»

Де:  Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня Європи в Україні. День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Хороший/поганий ТАТО

Коли: 13:00

Де: Best Mama Club

Ролі мами і тата в сім’ї є абсолютно рівнозначними, але не однаковими. Кожен з батьків передає дитині унікальні ресурси - психологічні навички, які залишаються з нею на все життя. Зокрема, від стосунків в дитинстві з батьком вже в дорослому віці буде залежати: рівень успішності, самореалізації, впевненості, соціального статусу. Батько, а точніше те, як він вибудовує стосунки з дитиною, закладає підгрунтя до вміння встановлювати власні кордони та відстоювати свої інтереси, досягати цілей. Проте, не завжди в стосунках «батько-дитина» все просто і легко. На семінарі «Хороший/поганий тато або як стосунки з батьком впливають на доросле життя» ми розберемо такі важливі питання: Як впливає тато на дитину в залежності від її віку. Чому батько далеко не завжди бере участь в житті дитини, навіть якщо фізично перебуває поруч. Яка роль мами в стосунках «батько-дитина». Як вона може допомогти налагодити контакт. Як мамі реагувати на питання дитини про те, що тато не приділяє їй достатньо уваги. Як тато може зблизитися з дитиною, коли є побоювання «Я можу не впоратися» або нерозуміння «що робити з дитиною». Що робити, якщо тата немає. Спікер: Сімейний психолог Наталія Гаєвська (Канада, Торонто) - психолог, психотерапевт по напрямку сімейна системна психотерапія і когнітивно-терапія, кандидат психологічних наук. Орг.внесок: 200 грн

Відкрита першість області зі спортивно-туристського орієнтування

Коли: 09:00

Де: Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  Парк національного відродження

Приїзд та збір учасників з 9.30 до 10.00 год. в районі Співочого поля (фонтан) міста Тернополя. Початок змагань о 10.30 год. До участі у змаганнях запрошується учнівська молодь віком від 10 до 20 років та старші (вік необмежений), а також команди-сім’ї (для дорослих – вік необмежений, діти – до 10 років). Заявки на участь у змаганнях, завірені лікарем, подаються у суддівську колегію до 10.00.Програма проведення змагань. Орієнтування особисте по вікових групах:• для хлопців і дівчат 10-12 років (Ч-12, Ж-12);• для хлопців і дівчат 13-14 років (Ч-14, Ж-14);• для юнаків та дівчат 15-16 років (Ч-16, Ж-16);• для юнаків та дівчат 17-18 років ( Ч-18, Ж-18);• для юнаків та дівчат 19-20 років (Ч-20, Ж-20);• для чоловіків та жінок 21-34 років (Ч-34, Ж-34);• для чоловіків та жінок 35 років і старші (Ч-35, Ж-35);• Команда-сімейні пари (батько + дитина, мати + дитина, батьки + дитина; вік дитини до 10 років). Для учасників групи Ч-16, Ж-16, Ч-18, Ж-18, Ч-20, Ж-20, Ч-34, Ж-34 – орієнтування особисте, в заданому напрямку, для всіх інших груп – орієнтування особисте, за вибором. Умови подолання дистанцій будуть оголошені у день змагань.

Руханка з чемпіоном

Коли: 10:00

Де: Парк ім. Т Шевченка

Щонеділі безкоштовні заняття з Лілія Проць на острівку «Чайка» у парку Шевченка. Для дітей та дорослих будь-якого віку. Надаю безкоштовні консультації по харчуванні, режиму дня, рекомендації по заняттях. А також для діток буде підготовка до Диво забіги: діти на Тернопільському півмарафоні 2019. Обов'язково: зручний одяг та взуття для занять фізкультурою. Диво для мами

Коли: 15:00

Де: Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Школа народних ремесел»

Майстер-клас, який складається з двох уроків - гончарства та розпису по кераміці. Ви зможете згончарити миску, а потім її розписати ангобами (що це і з чим їдять розповімо при зустрічі), але обіцяємо, що буде яскраво та цікаво! Візерунок обирете самі. Опісля ми випалюємо роботу та повертаємо Вам. А далі ви вирішуєте чи потрібно глазурувати зроблену вами красу. Тривалість заняття 2,5 - 3 години. Матеріал та обладнання надаємо. Запис обов'язковий за нижчевказаним номером. Вартість з особи 300 грн, кількість місць обмежена, передоплата. Ми з радістю приурочили новинку до Дня матері. Зробіть подарунок матусі, проведіть з нею класно час.

Бібліокалейдоскоп «Що ми знаємо про День матері»

Де:  Комунальна установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

Вибір читачів за тиждень

Відео