Оксана Бучко

Що можуть отримати тернопільські підприємці з 1 січня?

120429797_3698528496833650_5692916138995321473_n

Неодноразово тернопільських підприємців закликали долучатись до протестів у Києві. Вони відбуваються проти запровадження РРО, що, за словами ФОПів, зруйнує спрощену систему оподаткування та звітності. Простою та зрозумілою мовою пояснюють наслідки такого закону усім підприємцям у групі «Підприємці України / #SaveФОП».

Спрощена система оподаткування обліку та звітності дала можливість мільйонам підприємцям створити свій бізнес. Це право зараз має кожен з нас, лікар, військовий, водій і т.д. З 01.01.2021 це право із прийняттям закону про РРО можуть забрати, і тоді:

- На біржу або у Польщу будуть змушені виїхати 2-3 млн Українців, решта 2 млн підуть у тінь.

- ФОП це людина яка є продавцем, менеджером, вантажником, водієм, творцем - одночасно, але не є бухгалтером. З 1 січня кожен ФОП або має вивчити увесь бухгалтерський облік або найняти бухгалтера.

- З 1 січня ФОП має купити фіскальний касовий апарат та сплачувати компаніям за його обслуговування.

- З 1 січня за кожну дрібну помилку у звітності ФОП буде сплачувати драконівські штрафи.

- Собівартість товару зросте на min 25%, ФОП не зможе конкурувати з великими мережами, і змушений буде закритись.

- Держава не отримає прибуток від запровадження РРО .

- Отримають 10 млрд. компанії, що продають касові апарати та 760 млн., та компанії, які їх обслуговують. Це будуть вибрані компанії, адже не кожна буде мати право зареєструвати свій касовий апарат у податковій.

Тож на наступну акцію «Право на працю» 1 грудня закликають долучитись усіх підприємців Тернопільщини, адже на рішення влади можна впливати саме кількістю.

- Ця боротьба не за ФОПів, це битва проти влади, яка тягне країну в прірву, за право жити і працювати в Україні, за майбутнє наших дітей, - пояснює голова профспілки тернопільських підприємців центрального ринку Наталія Шоломейчук. -  Вже 4 поїздки на Київ відбулось без когось з вас. Із кожною поїздкою ми просувалися вперед і отримували,  відвойовували певні поступки. Хто слідкував, розуміє, як важко все рухалось, але ж рухалось! І 17 листопада тільки наша чисельність переконала депутатів не голосувати за законопроект Гетманцева. Ми прорвали інформаційний простір. Весь тиждень на всіх каналах говорили про нас. Скоро останній  бій! Нас влада буде чути, лише якщо  нас буте дуже багато!!! Просимо всіх думаючих людей відкласти свої справи і долучитись до акції 1 грудня  «Право на працю!».

За деталями звертатись можна за ном.тел. - 067 35 41 8 41 (координатор руху SaveФОП в Тернопільські обл. Шоломейчук Наталія).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео