Стартував чемпіонат світу: Меркушина стала єдиною відмінницею гонки, Підручний пішов на коло штрафу

2467913

Чемпіонат світу з біатлону стартував класичною змішаною естафетою сьогодні, 13 лютого. Україну представили двоє тернополян Настя Меркушина й чинний чемпіон світу з дисципліни гонка переслідування Дмитро Підручний. А також - Юлія Джима та Артем Прима.

Настя Меркушина стартувала під 24-м номером з 27-и команд. На першому колі тернополянка трималася наприкінці щільного пелетону. «Лежку» біатлоністка закрила чисто за 20 секунд, вийшовши четвертою +2,7 с. «Стійку» Настя відпрацювала знову на нуль за 19 секунд, ставши найшвидшою на двох вогневих рубежах.

Юля Джима вийшла на трасу сьомою +15,9 с. Третю стрільбу гонки українка закрила з нуля, виїхавши шостою +11,2 с. «Стійку» пройшла з семи пострілів.

Артем Прима отримав естафетну паличку п'ятим +39,3 с. «Лежку» українець закрив чисто, вийшовши шостим +41,4 с. Остання стрільба етапу пройшла з семи.

Тернопільський чемпіон Дмитро Підручний вийшов на трасу п'ятим +33,9 с. «Лежку» українець закрив на відмінно, виїхавши четвертим +37,3 с. Останню стрільбу гонки біатлоніст відпрацював з восьми, пішовши на коло штрафу.

На фініші збірна України опинилася на п'ятій сходинці.

Завтра, 14 лютого, відбудеться жіночий спринт. Наразі старт-лист невідомий.

Нагадаю, Олена Підгрушна, ймовірно, завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022. А от Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону збільшив квоту збірної на чемпіонаті світу до п'яти спортсменів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео