Оксана Бучко

Тернопіль починає тонути у димі

160315_smittay

На городах приватного сектору тернополяни почали палити сміття. То ж мікрорайон Дружба просто вкрився димом. Жителі міста скаржаться на головний біль, а також збираються провести рейд по місту і викликати пожежних та поліцію до паліїв сміття.

- Коли вже ті одвічні сільські традиції «палити все, що горить» в наших людях пропадуть? Вся ваша вонь від згарищ дружбу накрила. Дихати важко. Плануємо наступний тиждень кататись дачами і мікрорайонами міста та викликати поліцію/пожежних до тих, хто палить городньо-садове сміття, - пише Андрій Шкула у Facebook. - Але так, щоб толк був (тобто присутній палій або ж то приватна територія). Можемо скоординуватись. Мета проста, виробити розуміння в людей, що: травити соплемінників то є зле, штраф то - не міф, в суспільстві є правила!

Про факти спалювання стерні жителів області просять повідомляти в поліцію. За таке поводження у разі спричинення пожежі ( детальніше читайте ТУТ ) передбачені штрафи від 10 і до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а в окремих випадках – позбавлення волі на термін від 2 до 10 років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео