Віра Олександрович

Тернопіль – у шоці: «жуліки», земля і… жіноче об’єднання (фото, відео)

Гімн2

Чергова, 17-та сесія Тернопільської міської ради – уже історія. І в неї депутати кілька рядків сьогодні, 18 серпня, таки записали. Чи є позитив? Робіть висновки самі.

Нагадаємо, без бійок на сесії цього разу обійшлося, але протистояння і шарпанина таки були. Адже представники партії «Свобода» традиційно не пропускати до зали засідань трьох колишніх соратників - Івана Сороколіта, Ігоря Турського і Романа Навроцького. Втім, це не завадило обранцям тернополян ефективно попрацювати (про те, що відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Реєстрація
Реєстрація

«Реально це будуть жахливі викиди в атмосферу»

У порядку денному загалом було близько сотні питань: 70 – у проекті і близько 30-ти – «з голосу», більшість – земельні. Із цим депутати легко впоралися до пів на другу дня.

[embed]https://youtu.be/l7jKO0mDi_o[/embed]

Перед розглядом питань депутати встигли дати слово представникам громади. Так, на сесію знову прийшли тернополяни, які виступають проти зведення і запуску торф’яних котелень у житлових мікрорайонах міста.

[embed]https://youtu.be/66P8DZ4gp4E[/embed]

Апелював виступаючим особисто міський голова Сергій Надал. Тож врешті це питання навіть не включили у порядок денний. Мовляв, зараз у проблемі розбираються екологи, а роботи у котельнях міська рада вже і так заборонила.

- Що би вам зараз не розказували, повірте: реально це будуть жахливі викиди в атмосферу, - каже хімік за фахом Олександра Підгурська. – А зважаючи на розу вітрів, вкриватимуть шкідливі відходи весь Тернопіль.

Котельні
Котельні

Виступили з трибуни також кілька літніх жінок, які намагалися «достукатися» до депутатів, бо потрібна їхні допомога – на заміну каналізації або додаткові метри у гуртожитку.

До слова, депутати також заслухали звіти начальника управління освіти і науки, керівника відділку поліції та директора комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя". Про це «Терен» докладно розповість згодом.

Об'єднання жінок-депутаток - «Рівні можливості»

НОве обєднання
НОве обєднання

Земельні питання на сесії традиційно представляв начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

[embed]https://youtu.be/xSpQ0VrsF54[/embed]

Варто сказати, голосування за ці пункти було доволі цікавим: якщо депутати не були проти того чи іншого рішення, то воно отримувало 34 голоси «за», якщо ж були якісь непевності, то на табло з’являлися цифри – 11 чи навіть 8. Причому часто на рішення – «за» чи «проти» - впливала думка голови земельної комісії Андрія Шкули.

Депутати2
Депутати2

Доволі цікавим був момент, коли до трибуни вийшла депутатка від ВО «Батьківщини», у якої хочуть забрати мандат, - Наталія Шоломейчук. Жінка стверджувала, що є суттєві негаразди із рекультивацією земель, призначених для вояків АТО.

[embed]https://youtu.be/1icjprv5MT4[/embed]

Як не дивно, цей виступ викликав найбільше обурення саме у міського голови Сергія Надала. Врешті він запропонував створити комісію, що розбереться у вказаних пані Шоломейчук фактах. Причому очолити ту комісію має… сама Наталія Шоломейчук. І саме вона сьогодні очолила нове міжфракційне об'єднання жінок-депутаток в міській раді - «Рівні можливості». Окрім неї, до того гурту увійшли: Оксана Яциковська, Наталія Паньків, Марія Баб’юк, Галина Гевко, Ліна Прокопів і Вікторія Шараськіна.

Шоломейчук
Шоломейчук

До слова, уже є перша реакція на ухвалені рішення і власне засідання сесії. Наприклад, Іван Сороколіт на своїй сторінці у «Фейсбук» написав (цитуємо): «Завершилась чергова серія комедії «Політичні жуліки проти тернополян». Тримаю кулаки, щоб «Свобода» часом не припинила цей серіал. Простішого способу побачити тернополянам справжнє обличчя політичних ділків-популістів, які захищають злочинні та аморальні оборудки міської ради, годі й шукати. Активна громадськість і пересічні тернополяни мають бути готові, що здолати цю «ракову пухлину» міста буде непросто… Тішуся, що в Тернополі розвивається справжнє громадянське суспільство... Попереду у нас - багато роботи. Ми тільки починаємо…».

Фото і відео автора, а також зі сторінки Оксани Яциковської

 

Вибір читачів за тиждень

Відео