Віра Олександрович

Тернопіль: якісну олію можна було купити за 100 грн за півторалітрову пляшку (фото)

Яблуками, картоплею, борошном, олією, медом і м’ясом птиці в основному затоварювалися тернополяни на ярмарку сьогодні, 12 березня.

Нагадаємо, представники влади обіцяли, що люди зможуть купити на торговицях овочі, фрукти, ковбасні вироби, свіжу свинину та яловичину, рибу та хлібобулочні вироби за нижчими, ніж у магазинах цінами

В одному місці пропонували борошно у мішках по 25 кг

- Ми взяли яблука. Можна було вибрати фермерські по 20 грн/кг. Покладемо у прохолодне місце, щоб довше полежали, - каже пані Ірина. – Приїхали діти, внуків привезли, то будуть їм вітаміни. 

Можливо, вранці асортимент на ярмарку біля Центрального стадіону дійсно був ширшим. Проте о 12.00 і продавців, і покупців уже було небагато. Наприклад, олію холодного віджиму виробники такого продукту пропонували по 100 грн/1,5 л. 

Ціни на олію у Тернополі 12 березня

- На цій олії можна навіть смажити. Вона – нерафінована, - каже пан Петро. – А ось ця – пахуча, її беруть переважно на салат. У темному місці постоїть навіть пів року. Ціна – однакова. Не дивуйтеся, що внизу – так, ніби осад. Це вона замерзла, бо натуральна. У теплі такого не буде. 

Що цікаво, найдовша черга шикувалася до вантажівки, з якої торгували м’ясом птиці. Там можна було придбати і четвертинки, і гомілки, і стегна. Мед пропонували виробники на 2-3 лотках, але особливого ажіотажу там не було. 

До слова, ярмарки у Тернополі планують проводити і надалі, щоб жителі міста та вимушені переселенці щотижня могли закупитися необхідними продуктами за цінами виробників. У цьому зацікавлені всі, бо область повинна працювати. Щоправда, час відкриття торговиць поки що доводиться коригувати через сигнали «Тривога, всім!».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео