Віра Олександрович

Тернопільщина: хворі на цукровий діабет опинилися у скруті, тому держава пішла їм назустріч

Доплати за препарати інсуліну з пацієнтів на період воєнного стану не стягуватимуть

Про це повідомили у Пресслужбі МОЗ України. Тож новації стосуються не лише переселенців, а й жителів Тернопільщини. 

Зважаючи на складні обставини, у яких опинилися багато наших громадян через військову агресію Російської Федерації, 12 березня уряд вніс зміни до своєї постанови за №854 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», - кажуть у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ). - Відповідно до цих змін, треба нині чинити всім.

Отже, на період дії воєнного стану:
- суб’єктам господарювання за договорами про реімбурсацію здійснюється повне відшкодування вартості (реімбурсація) препаратів інсуліну з держбюджету;
- доплата з пацієнтів — не стягується, положення щодо часткового відшкодування вартості препаратів інсуліну, розрахунку суми доплати за препарати інсуліну, що сплачуються пацієнтами аптечному закладу, — не застосовуються; 
- розмір реімбурсації первинної упаковки торговельної назви препарату інсуліну визначається на рівні роздрібної ціни за первинну упаковку торговельної назви препарату інсуліну для всіх категорій пацієнтів, передбачених Порядком, та типів і форм випуску таких препаратів.

Довідка. У МОЗі нещодавно також повідомили про оновлену процедуру отримання препаратів за програмою «Доступні ліки». Окрім того, медики надали інформацію про те, де на Тернопільщині можна отримати допомогу онкохворим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео