Віра Олександрович

Тернопільщина: сотні поліцейських і рятувальників у свята не спатимуть (фото, відео)

Основне

Спокій і здоров’я жителів Тернопілля у новорічно-різдвяні свята традиційно охоронятимуть сотні поліцейських і рятувальників.

Принагідно працівники цих служб попросили звичайних громадян умисно не наражати себе на небезпеку. Про це йшлося сьогодні, 28 грудня, під час колегії обласної держадміністрації. Першим до трибуни пішов головний поліцейський краю Олександр Богомол.

[embed]https://youtu.be/ISXWGTuEDDc[/embed]

Зокрема, у ніч із 31 грудня на 1 січня на території краю святкові заходи відбудуться у 29 містах і селищах. До чергування там залучать близько 450 працівників поліції і майже 20 військовослужбовців Національної гвардії. Окрім того, 250 працівників поліції працюватимуть у цей час у складі слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування.

Богомол2
Богомол2

Олександр Богомол також нагадав про спеціально створені групи, до складу яких, окрім поліцейських, входять лісники та екологи. Ці контролери стежать, аби ніхто не зрубав незаконно жодного хвойного дерева.

[embed]https://youtu.be/fRLG8QYZcMI[/embed]

Докладні плани про забезпечення охорони порядку в області розробили і на Різдво, і на Водохреща, уточнив пан Богомол. Причому особливо ретельно правоохоронці готуються до чергування у населених пунктах, де існують домовленості про почергову відправу у храмах. Таких «гарячих точок», на щастя, в нашій області – небагато.

Колегія
Колегія

Наголосив Олександр Богомол і на тому, що в більшості населених пунктів краю в органах місцевого самоврядування ухвалили рішення про заборону застосування петард і феєрверків. За таке порушення передбачили штраф – до тисячі гривень.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iBDGsJ4__D4&feature=youtu.be[/embed]

Начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей також наголосив на готовності своїх підлеглих до роботи у свята.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mcZcsDc7OJQ&feature=youtu.be[/embed]

На випадок ускладнення ситуації в обласному Управлінні державної служби надзвичайних ситуацій підготували резерв – людський і технічний, запевнив пан Маслей.

[embed]https://youtu.be/PFYaorYQVK4[/embed]

Залучать до чергувань і працівників місцевих пожежних команд у громадах Тернопілля. Їх на посту постійно буде не менше 40-ка осіб. Втім, подбати про свою безпеку варто кожному, аби не створювати проблем ані собі, ані оточуючим.

Фото і відео автора, а також – зі сторінки Oleg Synovets

Вибір читачів за тиждень

Відео