Віра Олександрович

Тернопільщина: відпустили Петра Гадза і зайнялися господаркою (фото, відео)

Один із найвідоміших депутатів Тернопільської облради Петро Гадз склав свої повноваження. Це сталося на сесії сьогодні, 28 листопада.

Героя України «відпустили» за його власною заявою, у якій він поскаржився на погіршення стану здоров’я.

Що цікаво, раніше Петро Гадз називав дещо інші причини свого бажання скласти мандат. Проте сьогодні йому щиро подякували за активність у роботі сесій та комісій облради і побажали швидшого одужання. Мовляв, здоров’я – це найважливіше.

Деупати
Деупати

Зауважимо, до прохань інших своїх колег депутати так швидко не дослухалися. Варто згадати бодай «перипетії», із якими стикнувся представник «Народного контролю» Василь Зарівний. Окрім того, на сесії досі не розглянули і прохання про складання мандата від радикала Сергія Тарашевського.

Депутати2
Депутати2

Нагадаємо, депутати встигли на цьому засіданні зробити кілька політичних заяв, вислухати численних гостей і ухвалити близько 40-ка пунктів порядку денного. Тобто до господарки вони все-таки добралися.

Депутати3
Депутати3

Зокрема, на сесії внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік і прийняли ряд нових програм, а також частково змінили деякі діючі. Зокрема, політики проголосували «за»: - обласну програму фінансової підтримки енергозбереження у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя на 2020 рік; - обласну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року, - обласну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2019-2020 рр.; - зміни до програми поводження із твердими побутовими відходами у Тернопільській області на 2018-2020 рр.; - зміни до програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 р.; - зміни до обласної цільової соціальної програми підтримки сім’ї і протидії домашньому насиллю на 2017-2020 роки та інші.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео