Тамара Коблик

Тернопільська прокуратура розпочала розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни (фото)

Наразі на місці події прокурори, слідчі СБУ та ГУНП в області фіксують докази воєнних злочинів проти мирних громадян України

Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, o 22 год 35 хв 13 травня та о 5 годині 14 травня 2023 року збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли ряду виробничих і торгово-офісних приміщень на території міста Тернополя.

Внаслідок обстрілу поранення отримали дві особи. Наразі на місці події прокурори, слідчі СБУ та ГУНП в області фіксують докази воєнних злочинів проти мирних громадян України.

Також правоохоронці проводять усі необхідні процесуальні дії з особами, які зазнали майнової та іншої шкоди через ракетні удари.

Нагадаємо, Через ворожий обстріл Тернополя рятувальники дві доби боролися з вогнем. Масштабну пожежу на складському приміщенні, де зберігалася гуманітарна допомога, 14 травня ліквідували. Під час вибухів отримали поранення двоє чоловіків. Один з них перебуває у Львові з 30% опіків. Другий - отримав осколкове поранення і зараз знаходиться на амбулаторному лікуванні.

Читайте також: Пошкоджено 50 автомобілів і дачний кооператив: що відомо про ракетний обстріл Тернопільщини (відео)

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

 

Вибір читачів за тиждень

Відео