Тернопільських студентів вчили шукати першу роботу… мультфільмом

2017-04-27 День карєри1

У Тернопільському національному економічному університеті відбувся захід для студентської молоді ”День кар'єри”, організований інформаційним центром ЄС ТНЕУ за підтримки представництва Європейського союзу в Україні та у співпраці з Центром працевлаштування та зв'язків з випускниками ТНЕУ.

На запрошення організаторів заходу Тернопільський міськрайонний центр зайнятості долучився до його проведення. Так, директор центру зайнятості Анатолій Куриляк взяв участь в обговоренні з представниками Європейського союзу в Україні питання особливостей місцевого ринку праці та працевлаштування молоді.

Основний акцент заходу на працевлаштуванні молоді на сучасному ринку праці та знайомство ”зблизька” із потенційними роботодавцями, серед яких - представники організацій та підприємств з презентацією актуальних вакансій: «ТзОВ «СЕ Борднетце-Українаг», «Медіа корпорація RIA», «FORTE group», «Агенція Роботодавців з Працевлаштування», «Самоганна ресторація», «Crowdin», «Conline Media» internet marketing» та інші.

Фахівці центру зайнятості Наталя Паславська, Інна Лісовська та Оксана Бурдель розповідали студентам про послуги служби зайнятості, актуальні вакансії сьогодення, знайомили із паспортами діючих підприємств, допомагали у складанні резюме, інформували учасників про сучасні ефективні форми, які допомагають у працевлаштуванні. Присутні переглянули відео-презентації на теми «Складання резюме» та «Ефективне проходження співбесіди».

2017-04-27День карєри2
2017-04-27День карєри2

Надзвичайне зацікавлення в учасників дійства викликав перегляд освітнього мультиплікаційного серіалу «Пошук роботи», де поради щодо пошуку роботи подаються у легкій, невимушеній формі.

У виставковій залі ТНЕУ фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Галина Приступа, Оксана Колега та Оксана Гороховська провели тренінги на тему: «Перша робота: що треба знати найманому працівнику?», «Правильно складене резюме – перший крок до успіху». На заході були присутні студенти-третьокурсники з факультетів «Управління персоналом та економіка праці» та «Менеджмент організацій». Фахівці проінформували присутніх щодо джерел пошуку вакансій та переваг легальної зайнятості, документального оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Організація та проведення такого роду заходу дає можливість студентам ознайомитись із ситуацією на ринку праці, дізнатись безпосередньо від роботодавців про вакансії та вимоги до них, встановити контакти з працедавцями у невимушеній відкритій атмосфері, отримати навички самопрезентації та поліпшити комунікаційні якості.

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська

Вибір читачів за тиждень

Відео