Оксана Бучко

Тернопільським подружжям, які залишились у чотирьох стінах, дають кілька лайфхаків

Безымянный3

Карантин – це випробування і для сімей, які залишаються вдома без звичного ритму життя. На цьому фоні може збільшитись кількість конфліктів. Лайфхаки, як впоратись із новим режимом у подружжі, дає тернопільська тренерка Тетяна Голоднюк.

У своїй сім’ї під час карантину вона використовує такі прийоми:⠀

  1. Розподіл обов’язків

- Разом робити все круто, але трішечки волі потрібно кожному. Тому найкраще розписати, хто що робить по дому, хто і за що відповідає. Так кожен сам буде розподіляти свій час, як йому зручно, і не буде зайвих непорозумінь.

  1. Чітке планування на папері

- Слід спланувати, як ви будете далі проводити дні. Аби не потонути в болоті ліні, нічогонеробства, світу Інтернету, інстаграму та комп’ютерних ігор. Аби не зриватись один на одному від нудьги та злості. Тренуватись/читати/будувати плани на майбутнє/мріяти/готувати разом тощо. Сплануйте і обговоріть це. Немає плану - лінь буде брати верх.

  1. Говорити більше

- Комунікація - ключ успішних стосунків. Обговорюйте спокійно, що б ви хотіли змінити чи покращити. Пізнавайте один одного, навіть якщо ви 10 років разом. От в нас сьогодні ввечері планується побачення, домашня піца, яку ми будемо не замовляти, а готувати разом, два бокали томатного соку, свічки і обговорення планів на найближчий час.

  1. Вирішити непорозуміння

- Навіть якщо виникають непорозуміння – підійдіть, поцілуйте в щічку і підіть, усмішка гарантована.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео