Оксана Бучко

Тернопільським учасникам АТО компенсують оплату землі

ato5

Фінансову компенсацію за земельні ділянки отримають десять учасників АТО з Тернополя. Це 75 474 грн, які виплатять до середини квітня.

Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міськради сьогодні, 3 квітня.

Перевагу надавали тим учасникам, які отримали важкі поранення, державні нагороди або ж зважаючи на особливості сімейного стану.

Нагадаємо, рішення про отримання грошової компенсації учасниками АТО прийняли у березні 2018 року. Перелік документів та першочерговість отримання такої компенсації за земельні ділянки затверджено «Порядком виплати грошової компенсації за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які зареєстровані у Тернополі».

Тож право на грошову компенсацію отримують учасники бойових дій та особи прирівняні до них, в тому числі учасники антитерористичних операції та їх сім’ї, що зареєстровані на території м. Тернополя. Грошова компенсація розраховується з врахуванням базової вартості 1 кв.м. нормативної грошової оцінки земель м. Тернополя та виплачується в розмірі  грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06 га.

У 2018-ому році таким правом на отримання компенсації за земельні ділянки скористалися шість осіб, які отримали по 75000 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео