Тернополянам на замітку: чого не можна робити після дайвінгу

11111

Ми уже розповідали про користь плавання та про лікувальний ефект, який відчувають дайвери. Продовжуючи цю тему, варто виокремити заборони стосовно тих чи інших дій уже безпосередньо після занурень. Сьогодні говоритимемо про фізичні навантаження та їх наслідки у даній ситуації.

Відмінна фізична форма дайверу не стане зайвою і завше буде до лиця. Але якщо говорити на чистоту, то спершу варто замислитись над тим, чи треба поєднувати тренування з зануреннями?

Фізичні навантаження після занурення — особливо інтенсивні навантаження на м’язи і суглоби — провокують утворення мікробульбашок, з яких потім можуть утворитися бульбашки. Наявність бульбашок в тканинах, хоча і не є еквівалентом або гарантією виникнення ДКХ (декомпресійної хвороби) , однак вказує на підвищений ризик її виникнення.

Щоб знизити цей ризик, варто утримуватися від інтенсивних фізичних навантажень за 24 години до занурення і протягом 24 годин після нього. Звичайно, інтенсивність навантажень — річ суб’єктивна, і універсальної поради дати неможливо. Варто лиш пам’ятати, що при цьому слід керуватися здоровим глуздом. А в ідеалі після занурення краще подрімати чи просто пасивно відпочити.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео