Юля Вітюк

Тернопільський художник розмальовує вагони, щоб підняти настрій травмованим від обстрілів пасажирам (фото)

До роботи долучилися друзі художника - дизайнер та фотограф. На один вагон йде близько чотирьох літрів фарби

Тернопільський художник Олександр Лангер спільно з друзями розмальовує залізничні вагони. Їх Укрзалізниця переобладнала для того, щоб вивозити травмованих з міст, де тривають обстріли. Про це повідомляє Суспільне.

Потяг облаштували: замість дверей тут штори, у кожному купе є тримачі для крапельниць та чохли для медикаментів.

Це другий вагон, який ми розпочали. Намітили синім контуром частину прапора, який йде суцільною смугою всім вагоном. Це перша частина роботи, зараз будемо покривати його кольором, так будемо продовжувати 2 рази. Наступний буде жовтий, який доповнить, буде повноцінний малюнок", – розповів Олександр Лангер.

Ескіз малюнка за один день розробив тернопільський дизайнер

Ескіз малюнка за один день розробив тернопільський дизайнер. Долучився до роботи і тернопільський фотограф Іван Жукевич. Для художнього розпису використовують акрилові фарби. На один вагон йде близько чотирьох літрів фарби.

Частково дотичний до сфери мистецтва, але трошки з іншого боку. Традиційна колористика українська, візерунки, прапор, пташки, – каже Іван Жукевич.

На один вагон йде близько чотирьох літрів фарби

Люди, які будуть тут їхати, однозначно знаходяться в важкому емоційному стані. Тому малюнки, які ми тут зараз робимо, сподіваємося, дадуть їм приємність візуальну. Їм буде легше перебувати у цьому вагоні впродовж всієї поїздки" – каже художник Олександр.

Для художнього розпису використовують акрилові фарби

У вагонах з фарбою художник розповів — працює вперше. Професійно чоловік малює впродовж п’яти років, раніше кастомізував автомобілі та оновлював старі лижі. 

Фото Мирослави Західної

Вибір читачів за тиждень

Відео