Євгенія Цебрій

Тернополянин, який стріляв у дітей, просив пом’якшити йому покарання

Апеляційну скаргу Валерія Устинова Тернопільський апеляційний суд розглянув 14 вересня

7 років за ґратами проведе тернополянин Валерій Устинов, засуджений за стрілянину в дітей на спортмайданчику у Тернополі. Відповідне рішення прийняв Тернопільський апеляційний суд 14 вересня, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. 

Прокурор довів у суді, що саме обвинувачений вистрілив із рушниці у хлопчика, який 21 січня 2021 року отримав множинні тілесні ушкодження під час катання на санках. Лікарі, прооперувавши 11-річну дитину, витягли з її тіла близько 40 дробинок. Згодом правоохоронці виявили ще одного постраждалого -   8-річного хлопчика, з щоки якого теж витягнули дріб з мисливської рушниці, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, вироком суду першої інстанції 15 червня цього року  Валерій Устинов був засуджений до семи років позбавлення волі. Обвинувачений оскаржив вирок, однак суд апеляційної інстанції залишив його в силі, а апеляційну скаргу про пом’якшення покарання - без задоволення.

Нагадаємо, випадок, під час якого постраждали діти, стався у Тернополі 21 січня 2021 року на «Сонячному». Через декілька днів з підозрою у цьому злочині затримали тернополянина Валерія Устинова, який проживав у квартирі у будинку неподалік. Чоловіка одразу взяли під варту. У СІЗО він перебував упродовж всього досудового розслідування і судового процесу. Розгляд справи Устинова в суді тривав майже рік.  Справу передали до суду у липні минулого року.

Під час обрання запобіжного заходу на етапі досудового слідства та під час розгляду справи в суді Валерій Устинов і його захисник неодноразово наполягали, що постріл трапився з необережності, бо чоловік не перевірив наявність патронів у вогнепальній зброї, яку вирішив почистити. Мовляв, до правоохоронців одразу ж не пішов, бо довго не міг повірити в те, що зробив. Однак експертиза встановила, що постріл був навмисним і міг відбутися лише при максимальному натисканні на курок. Устинов свою вину визнавав, каявся і обіцяв відшкодувати збитки рідним потерпілого. Однак, як розповідали вони в суді, жодних відшкодувань за весь цей час так і не дочекалися.  

Фото Євгенії Цебрій і пресслужби Тернопільського апеляційного суду

Вибір читачів за тиждень

Відео