Оксана Бучко

Тернополяни, які відпочивають в Єгипті, повинні обмежити водні види спорту

122702098_189348119358723_1172299993714741661_n

Тернополяни, які збираються в Єгипет, повинні бути готовими до заборон на заняття дайвінгом та сноркінгом. Ці заняття доступними залишаються лише для осіб із відповідними сертифікатами, або лише у спеціально облаштованих ділянках біля готелів.

Як повідомляє Державне агентство розвитку туризму України, ще з 1 листопада 2019 року влада губернаторства Південний Синай ввела заборону на заняття водними видами спорту, включаючи дайвінг та снорклінг, з водних суден для осіб, які не мають відповідних сертифікатів. Заборона діє на східному узбережжі Синайського півострова, охоплюючи територію від заповідника Рас-Мохаммед на півдні до міста Таба на кордоні з Ізраїлем.

Особи, які не мають відповідних сертифікатів, мають право займатись вищевказаними видами активного відпочинку виключно у прибережних зонах, а саме у спеціально облаштованих ділянках вздовж готелів.

Адже нехтування цими правилами нещодавно призвело до серйозних наслідків для туристів з України. Так 25 жовтня під час стоянки екскурсійної яхти у територіальних водах національного заповідника Рас-Мохаммед, що знаходиться поблизу міста Шарм ель-Шейх, українські туристи, мати та її син, зазнали нападу акули під час плавання. Як повідомило Посольство України в Єгипті, українських туристів терміново було доставлено до міської лікарні Sharm International Hospital, де їм була надана медична допомога. Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. Дитина ж зазнала серйозніших травм: у неї була ампутована верхня кінцівка нижче ліктя, наявні глибокі рани на спині.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео