Віра Олександрович

Тренування для бізнесменів на Тернопільщині завершилися 1 серпня

Гаджети

Бізнесмени на Тернопільщині вже використовують майже 4 300 касових апаратів. Зрештою, вже збігли і терміни для випробування програмних РРО – як альтернативи підприємців. 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У І-му півріччі цього року на Тернопільщині 2 584 суб’єкти господарювання використовували у своїй діяльності 4 251 одиницю касової техніки, - кажуть у податковій. - При цьому 490 юридичних осіб застосовують 1508 реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Приватні підприємці, а це – 2 094 особи, використовують 2 743 РРО.

Лише упродовж червня суб’єкти підприємництва зареєстрували 228 одиниць касової техніки.

- Нагадаємо, через пандемію терміни запровадження програмних РРО перенесли на 1 серпня 2020 року із 24 квітня, - наголошують податківці. - Уже розробили програмне забезпечення, яке платники могли тестувати. Безкоштовне програмне рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)» розмістили за посиланням.

Програмне рішення можна використовувати для реєстрації розрахункових операцій (формування розрахункових документів, фіскальних звітних чеків, їх направлення для фіскалізації на фіскальний сервер, надання фіскального чека покупцеві) і можна встановити на будь-якому пристрої, що підтримує операційну систему Windows Vista SP2 і вище або Android 4.1 і вище. До слова, наразі програмне забезпечення доступне для повноцінного використання на безоплатній основі.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео