Тамара Коблик

У Дії відтепер можна подати заяву про реєстрацію шлюбу

У Мінцифри наголошуються, що процес подання заяви онлайн триває менше ніж 15 хвилин. А молодятам лише потрібно з’явитися у ДРАЦС у день одруження

Подати заяву про реєстрацію шлюбу можна онлайн в Дії. Розробники завершили тестування послуги в застосунку. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Більше не треба йти у ДРАЦС. У декілька кліків на порталі Дія ви подаєте заяву та обираєте місце, час, формат, проведення церемонії, - пише пресслужба. 

Для реєстрації шлюбу необхідно авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім'я» та обрати послугу «Заява про шлюб».

Далі заповнити заяву, обрати час і місце реєстрації, сплатити адміністративний збір і підтвердити це електронним підписом.

Також потрібно, аби ваш партнер також авторизувався у своєму кабінеті на порталі, перейшов на заяву за посиланням з пошти й також підтвердив її електронним підписом.

Після цього обраний ДРАЦС надішле відповідь та деталі щодо церемонії на пошту. 

У Мінцифри наголошуються, що процес подання заяви онлайн триває менше ніж 15 хвилин. А молодятам лише потрібно з’явитися у ДРАЦС у день одруження.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео