Олена Чепіль

У громаді на Тернопільщині не підтримали петицію про безкоштовне харчування школярів

242664597_1567741023569801_7271195968214894433_n

Терен повідомляв, що збір підписів під електронною петицією про безкоштовне харчування всіх учнів 1-4 класів розпочали у Шумській територіальній громаді.

-  Декілька років поспіль до завершення реформи децентралізації, сільські ради які функціонували на території колишнього Шумського району, спільно з тодішньою районною владою забезпечували безкоштовним харчуванням всіх учнів 1-4 класів в закладах освіти, які знаходилися в їхньому підпорядкуванні, - йшлося у петиції. - Після ліквідації згаданих сільських рад та Шумського району, всі кошти які надходили до бюджетів цих рад тепер поступають до бюджету нашої громади. Враховуючи це, можна стверджувати що фінансовий ресурс для продовження забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів в нашій громаді є. Відповідно до абзацу третього частини третьої статті 56 Закону України «Про освіту», органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні і комунальні заклади освіти, забезпечують безоплатним гарячим харчуванням осіб інших категорій, визначених законодавством та/або рішенням органу місцевого самоврядування. Водночас при забезпеченні безкоштовним харчуванням учнів які відносяться до пільгових категорій, як це є на сьогодні, далеко не всі батьки тих дітей які не є пільговиками, можуть заплатити за обід своєї дитини в школі, особливо коли школу відвідує кілька дітей з однієї сім'ї. Виходячи з вищенаведеного, просимо забезпечити безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів закладів освіти Шумської територіальної громади, що є чи не найнеобхіднішим чинником задля збереження здоров'я дітей нашої громади.

100 голосів для розгляду депутатським корпусом даного питання вдалося зібрати.

Однак, як повідомив ініціатор звернення Іван Панчук, петиція не знайшла підтримки у депутатського корпусу і голови Шумської міської ради.

- Пояснення - немає грошей, - написав  Іван Панчук на своїй сторінці у Фейсбук. - З їхніх слів, то наша громада чи не найбідніша в області. Хоча це далеко не так. Якби вони так гарно працювали для того щоб забезпечити гідний рівень життя в нашій громаді, як працювали на те щоб «розвалити» нашу петицію, то тоді б наша громада була б суперуспішною. Я й надалі буду тримати це питання на контролі і вносити при наявній можливості пропозиції на голосування.

Вибір читачів за тиждень

Відео