Віра Олександрович

У Тернополі хочуть підтримати підприємців, які постраждали внаслідок карантину

бізнес

Витрати на «Програму розвитку малого і середнього підприємництва» у Тернополі зростуть. Адже фінансової підтримки потребують застраховані особи, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Проєкт рішення «Про внесення змін до Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2022 рр.» підготувала начальниця міського Управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. Вона, зокрема, запропонувала в п. 7 паспорта Програми «Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього» замість 7055 тис. грн читати 11055 тис. грн, а «кошти місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади (бюджет громади)» замість 2158,4 тис. грн читати 6158,4 тис. грн.

Відповідно, розділі 4 «Ресурсне забезпечення Програми» тепер виглядатиме так:

Знімок1
Знімок1

Натомість розділ про «Удосконалення системи надання фінансово-кредитної, інвестиційної та ресурсної підтримки суб’єктам підприємництва» доповнять новим підпунктом:

Знімок2
Знімок2

Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Ольга Шахін).

До слова, розпорядження міського голови Сергія Надала про проведення 5-ї сесії міської ради ще немає, але це засідання має відбутися у квітні, адже вже накопичилося чимало питань, які необхідно розглянути.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео