Ростислав Фук

У Тернополі комісія обстежуватиме будівлі, пошкоджені від ракетних ударів

Члени комісії визначили перелік вулиць, на яких необхідно провести обстеження у визначені дати

Рішення про затвердження плану роботи комісії з обстеження пошкоджених об’єктів внаслідок воєнних дій рф на території Тернопільської громади прийняли 17 травня. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради..

У рішенні визначили перелік вулиць, на яких необхідно провести обстеження у визначені дати. Комісією будуть складені та оформлені матеріали відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №473 «Про затвердження Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд».

До слова, постраждалим від ракетних ударів у Тернополі необхідно звернутися у поліцію за номером телефону «102» та у Тернопільську міську раду за номерами гарячої лінії 1580 (зі стаціонарних телефонів), 0 800 303522 (безкоштовно),+380674472919 або +380670091540 та залишити контактні дані (номер телефону власника, адресу, назву об’єкту тощо), щоб спеціальна комісія зафіксувала ступінь пошкодження майна, провела фотофіксацію та склала відповідний акт.

Нагадаємо, через ворожий обстріл Тернополя рятувальники дві доби боролися з вогнем. Масштабну пожежу на складському приміщенні, де зберігалася гуманітарна допомога, 14 травня ліквідувалиПід час вибухів отримали поранення двоє чоловіків. Один з них перебуває у Львові з 30% опіків. Другий - отримав осколкове поранення і зараз знаходиться на амбулаторному лікуванні.

Також у зв’язку з обстрілами Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також: Пошкоджено 50 автомобілів і дачний кооператив: що відомо про ракетний обстріл Тернопільщини (відео)

Фото ДСНС Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео