У Тернополі можуть з’явитися перехоплюючі автостоянки

1 (1)

З 1 липня в Україні набудуть чинності зміни до державних будівельних норм, що дозволить організувати у великих містах перехоплюючі автостоянки. Не виключено, що така стоянка може з’явитися і в Тернополі.

Про зміну, яка дасть можливість проектувати перехоплювальні автостоянки? щоб розвантажити центр великих населених пунктів повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

– Сьогодні практика організації перехоплюючих автостоянок дуже розповсюджена у Європі та інших країнах світу, тому що: значно полегшує транспортний рух у великих містах, розвантажує центральні райони від надмірної кількості автомобілів, зменшуючи проблеми з парковками та заторами на дорогах, – пише у соцмережі Лев Парцхаладзе.

Як працюватимуть новостворені автостоянки?

Водій автомобіля перед тим, як заїхати на центральну дорогу міста, зможе залишити своє авто на парковці та пересісти на громадський транспорт, тим самим уникнути заторів.

– Перехоплюючі автостоянки мають розміщуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розташованого на під’їзді до центральної частини міста, – додає Лев Парцхаладзе. – Мінімальна відстань до вказаних об’єктів – 150 м. До 50% машиномісць на перехоплюючих автостоянках мають передбачатися для довготривалого зберігання авто (протягом дня), а до 25% машиномісць – для короткочасного зберігання (на декілька годин).

Такі стоянки зменшать затори на дорогах, вирішиться проблема з нестачею парковок та налагодить транспортний рух в центральних районах міст.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео