У Тернополі нарешті стало чисто там, де ніхто не прибирав уже декілька років (відео)

MVI_2929.MOV.00_00_04_14.Still001

Сьогодні, 19 квітня, у Тернополі відбулася акція «Еко день», організатором якої виступив молодіжний актив Аграрної партії у Тернопільській області. Молодь прибрала зелену зону на вулиці Винниченка.

- Зазвичай парки і скверики Тернополя прибрані, а от ця зелена зона немає офіційного статусу і є популярним місцем відпочинку серед жителів, але за нею практично ніхто не стежить, і комунальні служби теж до неї не добираються. Тож ми вирішили тут прибрати, щоб було приємніше і чистіше відпочивати, - розповідає координатор проекту «Еко день» Юлія Попик.

Загалом участь у прибиранні взяли понад 30 людей – волонтерів із ТНПУ та ТНЕУ, а також активісти молодіжного активу Аграрної партії. Притому волонтери зібрали більш ніж 35 мішків сміття.

- Я вважаю, що чисте навколишнє середовище – найголовніше для кожної людини, яка себе поважає. І тому, аби в цьому парку могли відпочивати люди, потрібно, аби тут було чисто, - каже волонтер Василь Гімла.

По завершенню прибирання для волонтерів провели своєрідну лекцію про походження та шкоду сміття.

- Це така ознайомча доповідь про походження сміття, де воно береться. Які його бувають типи. Все це розповів зі свого досвіду, тому що я перебував за кордоном тривалий час, відвідував підприємства, які займаються утилізацією сміття,  - розповів викладач географічного факультету ТНПУ Іван Рудакевич.

Координатор проекту «Еко день» Юлія Попик розповіла, що подібні акції планують влаштовувати і в подальшому.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео