Оксана Бучко

У Тернополі планують закрити ринки, торгові центри та заклади громадського харчування

_ukraina__1__3_650x410

Карантин у Тернополі набуває нових масштабів. Ймовірно, закриють також і ринки, торгові центри та заклади громадського харчування. Зважаючи на ситуацію, центральному керівництву рекомендують зробити «податкові канікули», які уже ввели в інших країнах.

Водночас міська влада знімає плату за оренду із підприємців, які вимушено припиняють свою діяльність. Про це заявив мер Сергій Надал під час ефіру на Ух-радіо.

- Ми проведемо засідання Тернопільського штабу по боротьбі з коронавірусом, - зазначив він. – Під час цього приймемо остаточне рішення щодо роботи підприємців. Ми розуміємо, що це їхній заробіток. Тож йдемо на зустріч, звільняючи від плати за оренду. Також закликаємо владу в Києві внести певні зміни до законодавства.

Стосується це і процедури закупівлі медичного обладнання, на яку потрібно скасовувати тендер. Адже це займає забагато часу.

Наразі у лікарнях міста готові приймати хворих. У Тернополі жодного випадку не виявили. Усіх, хто має підозру на захворювання, просять звертатись по телефону до сімейного лікаря і чекати бригади швидкої допомоги. Також працює гаряча лінія щодо консультування про дану ситуацію - 089 441 59 81.

Жителів просять обмежити користування громадським транспортом. Також у закладах торгівлі продавцям слід обов’язково носити маски та одноразові рукавички, які продаються в аптеках міста або замовляються великим партіями. Щоправда, на даний час по завищеній ціні, яку підняли на виробництвах.

Читайте також: Тернопільські підприємці, які збирались відстоювати права у Києві, змушені взяти паузу через карантин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео