Оксана Бучко

У Тернополі показали червону картку Уряду

2.jpg

Ще один рекорд встановили у Тернополі. Під час сесії міської ради 3 серпня показали найбільшу червону картку Уряду. Це пов’язано із попереднім віднесенням Тернополя у червону зону.

Також на сесії проголосували за рішення про відставку Уряду, яке підтримали 32 депутати.

Нагадаємо, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вчора, 31 липня, Україну поділили на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони. І попри прийнятні показники щодо поширення COVID-19, згідно з новими правилами адаптивного карантину, у постанові Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 р. №641 Тернопіль із 3 серпня мали б очікувати заборони на:

-роботу громадського транспорту;

-відвідування закладів освіти;

-діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів.

У рішенні міської ради йдеться про скасування рішення Уряду згідно з цією постановою. Також через такі неузгоджені з місцевою владою та громадськістю певною мірою диктаторські дії центральної влади запропонували відставку Уряду.

Підприємці у Тернополі можуть продовжувати роботу, зазначив мер Сергій Надал. У разі, якщо поліція буде все-таки керуватись центральним рішенням, у міській раді у пункті прийому роз’яснять, як подати позов до суду на скасування протоколів. Також підприємцям обіцяють юридичний супровід.

Tablytsya
Tablytsya

Фото ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео