У Тернополі пояснювали як журналісти мають висвітлювати передвиборну компанію

34

В Тернополі говорили про те як журналісти мають правильно висвітлювати виборчий процес, аби інформувати населення та роз’яснювати те, що відбувається в суспільстві.

Саме на цю тему в Тернопільському прес-клубі відбувся тренінг «Якісне висвітлення виборчого процесу», медіа-тренером якого став Ігор Куляс, фахівець з інформаційної журналістики. Одним із найбільш важливих питань зустрічі було те, яких помилок або порушень є найбільше у медіапросторі під час виборчого процесу та як цього уникнути.

За словами Ігоря Куляса, помилок вистачає, зокрема щодо точності. Він вважає, що на телебаченні часто не має додаткової інформації щодо минулого, щоб глядачі могли правильно зрозуміти і оцінити те, що відбувається на даний момент. Також журналістам не потрібно робити висновки і додавати «щось від себе». Варто завжди називати джерела звідки отримана інформація та уникати загальних фраз.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео