Оксана Бучко

У Тернополі ситуація з поширенням COVID-19 відповідає усім критеріям

unnamed

У Тернополі не така складна ситуація із поширення COVID-19, як у решті західноого регіону. Якщо протягом минулого тижня в місті два показники перевищували рекомендовані значення, то уже з 31 липня відбулась позитивна динаміка і жоден з показників не перевищувався.

Про це повідомила на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру Юлія Кравчук. Так, за її словами у Львівській, Рівенській і Чернівецькій областях показники захворюваності вищі. Оцінки проводились за двома з чотирьох критеріїв Кабінету Міністрів – коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки росту інфікування.

На даний час у Тернополі зайнятість ліжок в лікувальних закладах 1-ї хвилі був в межах норми – 38%. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування станом на 2 серпня був в межах норми – 10,5% при нормі 11%. Коефіцієнт динаміки зростання інфікування – 11,1% при нормі 10%. Тож можна говорити про позитивну динаміку при показниках, які йдуть до спаду.

На основі таких даних і прийняли рішення на сесії міськради про скасування рішення Уряду щодо віднесення Тернополя до червоної зони.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео