Віра Олександрович

У Тернополі вирішили захистити 262 людей, які не можуть отримати свої пільги (фото)

Сулима

Тернопільські депутати сьогодні, 29 травня, ще раз довели, що вміють працювати дуже швидко. Так, від початку сесії о 9:00 до її завершення о 12:46 політики розглянули 192 питання. При цьому ще й дві перерви були – по 15 хвилин.

Нагадаємо, засідання запланували – робоче, адже на розгляд уже давно чекали багато господарських і земельних питань. Однак депутати цим не обмежилися. На самому початку сесії вони ухвалили два політичних звернення – про захист мови і про наболілу ситуацію, що склалася із медиками через коронавірусну інфекцію. Окрім того, абсолютну підтримку у залі отримало питання «Про звернення до Кабінету Міністрів щодо врегулювання окремих питань реабілітованих осіб».

Зал3
Зал3

Обранці тернополян помітили неврегульованість окремих питань щодо реабілітованих осіб відповідно до Закону від 13.03.2018 р. №2325-V111 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.». Тому й вирішили звернутися до Уряду. Підготував відповідне звернення начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима. Доповідати йому не довелося. Підтримка була 100-відсотковою.

Отже, Кабінет Міністрів попросили (цитуємо): «Законом від 13.03.2018 р. №2325-V111 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.» передбачили, що Уряд у двомісячний термін з дня опублікування цього Закону мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність до Закону, забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом, забезпечити прийняття і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом. Ці норми досі не виконані. У результаті 262 тернополян, які мають довідки про реабілітацію і набули право на пільги, не можуть ними скористатися...».

Гімн2
Гімн2

До речі, реабілітованим особам мали видати посвідчення єдиного зразка, затверджене Кабінетом Міністрів, проте порядок видачі і форму посвідчення ще не затвердили. Така неврегульованість вищевказаних та інших питань, на думку обранців тернополян, порушує права громадян, викликає невдоволення і створює соціальну напругу. Лист надішлють у Кабінет Міністрів. Якою буде реакція, побачимо. 

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео