Ростислав Фук

У Тернополі за ніч виявили трьох п’яних водіїв

Адмінматеріали, складені на усіх нетверезих водіїв, патрульні направили до суду

поліція

За одну лише нічну зміну 18 жовтня патрульні виявили трьох водіїв, які сіли за кермо в стані сп'яніння, повідомляють на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Адмінматеріали, складені на усіх нетверезих водіїв, патрульні направили до суду.

Водій, який сідає за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння має знижену увагу та швидкість реакції, тому йому складніше зорієнтуватись в дорожній обстановці. Керування транспортним засобом в стані сп’яніння є одним із найтяжчих порушень у сфері безпеки дорожнього руху, адже дорожньо-транспортні пригоди за участю таких водіїв можуть мати надзвичайно тяжкі чи трагічні наслідки, – кажуть поліцейські.

Правоохоронці нагадують про відповідальність:

  • за частиною 1 статті  130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за частиною 2 статті 130 – штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • за частиною 3 статті 130 – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією авто або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за частиною 4 статті 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Пам’ятайте, що нетверезий водій є загрозою для життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху — водіїв, пішоходів, велосипедистів, а також і для самого себе, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео