Орест Сарматський

У Тернополі задумалися над гендерною дискримінацією

ccfed04bd346a5f8eb1e8ef5a54b3904 (Copy)

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей пройшов тренінг «Ґендер та дискримінація».

Захід відбувся в рамках проекту «Файне єднає», за участі бібліотекарів, внутрішньо переміщених осіб, партнерів, що сприяють реалізації даної програми та представників місцевої громади, повідомляє обласна рада.

Тренери Ярослав Мінкін і Оксана Потапова, які представляють ГО «Стан» розкрили шлях переходу від стереотипу до дискримінації за допомогою вправ «Молекула ідентичності» та «Вагон». Також розглядались позитивні і негативні стереотипи, що існують у сучасному українському суспільстві та процес їх трансформації в упереджене ставлення і дискримінацію.

Учасники, відповідно до кейсів – реальних прикладів, розбирали критерії дискримінації: порушення прав і свобод, наявність певної захищеної ознаки, відсутність правомірної об’єктивної мети та недотримання принципу пропорційності між метою і способами її досягнення.

Наприкінці заходу учасникам тренінгу були вручені сертифікати.

Захід відбувся в рамках проекту «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Фото – обласна рада

Вибір читачів за тиждень

Відео