Юлія Пацкаль

У Тернополі затвердили правила їзди на електросамокатах

Тепер використання персональних легких електричних транспортних засобів дозволяється особам, які досягли 16-річного віку і виключно на велосипедних доріжках/велосмугах, за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год

3 жовтня на засіданні вісімнадцятої сесії міської ради депутати внесли зміни до Правил благоустрою Тернопільської міської територіальної громади. Рішення прийняли з метою врегулювання питання щодо використання легких електричних транспортних засобів у Тернополі.

Про це повідомили у пресслужбі міськради Тернополя.

Відтепер використання персональних легких електричних транспортних засобів дозволяється особам, які досягли 16-річного віку – виключно на велосипедних доріжках/велосмугах, за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год.

Дітям до 10 років дозволяється використання таких транспортних засобів тільки у супроводі дорослих. 

Особи з 10 до 16 років можуть самостійно пересуватись  на персональному легкому електричному транспорті – виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.

Використовувати легкий електричний транспорт на вулично-дорожній мережі можна за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами.  У темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою) та виділивши себе за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб.

В міській раді наголошують, під час використання персональних легких електричних транспортних засобів потрібно дотримуватись Правил дорожнього руху і особисто нести відповідальність, встановлену чинним законодавством України, за їх порушення.

Нагадаємо, у Тернополі водій електросамоката збив 37-річну жінку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео