В Тернополі готуватимуть парамедиків для всієї України (відео)

11

Міністерство охорони здоров’я України співпрацює з Тернопільським державним медичним університетом, аби Тернопіль став центром підготовки професіоналів, які працюють в екстреній медичній допомозі. Це навчання для диспетчерів, водіїв, екстрених медичних техніків, фельдшерів, парамедиків і лікарів, які працюватимуть у відділеннях екстреної допомоги.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час робочої поїздки до Тернопільської області.

«Перед тим, як приїхати до центру екстреної медичної допомоги на відкриття оперативно-диспетчерської служби, я побувала в медичному університеті та поспілкувалася з працівниками кафедри екстреної медичної допомоги. Разом з ними ми обговорили можливості навчання для спеціалістів швидкої допомоги. На базі медичного університету в Тернополі є стимуляційний центр, є великий досвід і першість у багатьох міжнародних конкуренціях. Тому дуже важливо, щоб працівники мали нашу підтримку, додаткове навчання, всі необхідні ліки у їхніх швидких для надання першої медичної допомоги, а також щоб у них була гідна заробітна плата», – зауважила Уляна Супрун.

Водночас, вона наголосила, що в нацперелік планують включити всі ліки, які обов’язково повинні бути в кожній бригаді медичної допомоги. Забезпечити ними швидкі буде обов’язком областей.

Що ж стосується Тернопільщини, то, як поінформував голова ОДА Степан Барна, повний пакет медикаментозного забезпечення вже закупили.

«Щороку ми виділяємо чотири мільйони гривень на повне укомплектування медичними засобами 89 швидких області. Укомплектування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету», – нагадав він.

[embed]https://youtu.be/48HRI5Ix5FY[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео