Орест Сарматський

В Україні на 60% подорожчала картопля (Агроновини)

0501 (Copy)

Антимонопольний комітет фіксує зростання роздрібних цін у деяких регіонах: гречана крупа подорожчала більше ніж на 50%, майже на 60% подорожчала картопля.

Про це йдеться у повідомленні комітету.

- Станом на сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно — на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, в деяких мережах вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву, — повідомляє АМКУ.

Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на основні види продуктів.

 

Заморозки не вплинули на стан озимих культур

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Зниження температури з 21 березня до -5°C не вплинуло на стан та розвиток озимих культур на полях України.

Про це розповіла Тетяна Адаменко, начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру в коментарі Agravery.com. За її словами, достовірно говорити про те, як приморозки вплинули на стан озимих культур можна буде лише через 3?5 днів, оскільки рослини — це інерційна система.

- Загалом, я не думаю, що зниження температур матиме негативні наслідки для озимих, оскільки це короткочасне похолодання, а для цих культур головне, щоб на глибині вузлів кущення не було мінусових температур, — зазначає Адаменко.

Додамо, що у деяких областях України температура знизилася до -10°C, зокрема на Луганщині. Експерт зауважує, що холодний антициклон протримається на території країни, ще декілька днів, із температурою до -4°C у західних, центральних та північних областях, а ось на сході очікують морозів до -8°C. Проте, вже 26?27 березня температура підвищиться, та становитиме до +4°C вночі, та вдень — до +14°C.

- До кінця місяця на всій території України опадів не прогнозується, — наголосила Тетяна Адаменко.

 

Джерело: Agravery.com

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео