Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: в українських аеропортах почали перевіряти потенційних носіїв коронавірусу

87358452_1464792530350514_5690020970648043520_n

Температурний скінінг почали робити всім людям, які приїжджають із країн поширення коронавірусу із 20 год. 24 лютого. Також його ввели в основних аеропортах для всіх пасажирів. Нагадаємо, тернополяни звертали увагу на відсутність обмежувальних заходів щодо пасажирів з Китаю у аеропортах.

- З 20-ї години 24 лютого у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла, - йдеться у повідомлення МОЗ. - Температурний скрінінг також буде проводитися для всіх пасажирів у основних аеропортах України та для подорожуючих через пункт пропуску «Тиса» на Закарпатті. Згодом такий самий режим працюватиме і на решті прикордонних пунктів.

Дослідити COVID-19 можуть в Україні наразі 950 особам. Бюро ВООЗ в Україні передало 30 наборів реагентів для тестування захворювання до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. Набори містять приблизно 3000 реакцій.

Люди звертають увагу, що МОЗ України дає мало інформації про запобігання вірусу та заходи безпеки.

- Скільки людей перевірили на коронавірус? В Британії перевірили понад 6 тисяч, а скільки в Україні? Де конкретна інформація?, - пише у коментарях Nadia Faulkner.

Також люди сумніваються у якості проведення таких тестів.

- Покажіть людям фото та відео з Борисполя, Тиси під час проведення Термометрії безконтактним інфрачервоним термометром та людини, яка проводить термометрію в захисному костюмі, респіраторі та захисних окулярах, як проводиться це в Італії зараз в аеропортах, - пише Natalya Dyachenko. - Бо люди пишуть, що в Україні в Борисполі їх не перевіряли, а в Італії саме так перевіряли й через планшет передавали на пропускний пункт цю інформацію. Беріть досвід швидше інших цивілізованих країн. Та покажіть людям фото і відео стану чергових інфекційних лікарень Києва та інших закладів, які готують на випадок поширення вірусу.

Як інформує МОЗ, станом на 25 лютого 2020 року у світі зареєстровано 80 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 699 - летальні. Одужало вже 27 695 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Порівняти інформацію із меседжами урядового сайту Великої Британії можна ТУТ.

Нагадаємо, що паніку довкола коронавірусу пояснили в Тернопільській облраді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео