Військові капелани з Тернопільщини принесли радість Воскресіння Христового на Луганщину

b_6

Військові капелани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ з молитвою і Божим словом відвідали підрозділи Західного територіального управління Військової служби правопорядку, які в зоні бойових дій на сході України виконують бойові завдання.

Священики Володимир Фірман, Володимир Топоровський та Юрій Стасюк з молитвою і Божим словом благословили пасхальні страви та уділили бійцям Святі Тайни. З собою отці привезли Плащаницю, усі бійці мали змогу прикластися до неї, посповідатися та причаститися.

Отець Юрій незважаючи на те, що на теперішній час навчається, та проживає у Римі, знайшов можливість та не вагаючись вирушив на передову, щоб підтримати наших хлопців. З собою він привіз слово Боже та великодні подарунки від наших мігрантів з Італії та Іспанії.

Окрім того, капелани разом із бійцями 3 спеціального відділу Військової служби правопорядку відвідали обласну загальноосвітню школу-інтернат м. Щастя та підняли святковий настрій дітям передавши необхідні речі, літературу та продукти, які було зібрано стараннями самих військових, волонтерів та мігрантів в Італії та Іспанії.

Напередодні великого празника Воскресіння Господнього капелани відвідали бійців військових комендатур міста Станиці-Луганської, міста Старобільськ та смт. Біловодськ. Щоб уділити Святу Тайну Сповіді та Святого Причастя, виставити Плащаницю, а також освятити для захисників України великодні страви, які пожертвували вірні Української Греко-Католицької Церкви Тернопільщини.

Також військовослужбовці військової комендатури смт. Біловодськ Західного територіального управління військової служби правопорядку відвідали приватне підприємство по наданню послуг щодо догляду для людей похилого віку та інвалідів і допомогли нужденним одягом та продуктами.

«Правду говорять хлопці, що заради двох чи трьох військовослужбовців, ніхто не захоче їхати в поля, тому ми, порушуючи певні невстановлені та не проголошені правила, робимо все навпаки, – розповідає отець Володимир Топоровський. – Просто беремо та їдемо, бо для Христа Спасителя, який ішов шукати одну загублену овечку, ці хлопці дуже важливі та цінні».

Приїзд капеланів не аби як підняв бойовий дух військовослужбовців, тому ми щиро вдячні усім доброчинцям, які своїми пожертвами долучилися до організації великоднього почастунку нашим захисникам, щоби хлопці могли відчути радість там, де, здавалося, вона є не можливою.

Підготував офіцер військової комендатури м. Щастя капітан Сергій Гузенко, фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео