Віра Олександрович

Вибори у Ланівцях, Саранчуках, Хоросткові і Зборові - 29 жовтня

Вибори

Перші вибори у 203-х об’єднаних територіальних громадах, або ОТГ, призначили нещодавно у Центрвиборчкомі (ЦВК). У переліку тих, де в жовтні відбудеться голосування, - 4 новоутворених ОТГ із Тернопільщини.

Нагадаємо, ЦВК призначило перші вибори на неділю, 29 жовтня. Проте незабаром, очевидно, з’явиться ще одне рішення, адже цього чекають ще близько 30 громад, у тому числі – одна на Тернопіллі.

- Дійсно відбулося засідання Центральної виборчої комісії, - розповідає голова обласної держадміністрації Степан Барна. – Там оголосили вибори до 4-х новоутворених тернопільських громад: Ланівецької, Зборівської, Хоростківської і Саранчуківської. Це дозволить об’єднати у громади ще близько 70 тисяч жителів Тернопілля.

Очільник ОДА втішений цим, адже сподівається, що шанс на реалізацію своїх ідей і можливостей отримають ще більше міст і сіл краю. Втім, декому із цим доведеться зачекати.

- Наміри Товстенської ОТГ реалізувати не вдалося. Їх у ЦВК заблокували, адже є певний конфлікт усередині самої громади, - додає пан Барна. – Свидівська сільська рада, яка нині входить у Чортківський район, не захотіла входити до складу Товстенської громади. Тому і виникла проблема. Ми нині розглядаємо варіант, щоб утворити ОТГ у Товстому без Свидівської сільради. А відтак будемо пробувати пустити цю громаду на вибори вже у грудні.

До речі, Степан Барна щиро впевнений, що процес об’єднання на Тернопіллі має бути завершений у найближчі терміни. Адже під це виділяють шалені гроші і гріх такими можливостями не скористатися. Єдина проблема – ще не всі жителі нашого краю готові взяти на себе відповідальність за свої містечко чи село.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео